Bongaa päivä pihalla

Vietä hauska lintupäivä ihan pihalla

Bongaa päivä pihalla -tapahtumassa lasketaan, kuinka monta lajia pihapiiristä löytyy yhden kevätpäivän aikana. Samalla on tarkoitus nauttia lähiluonnosta ja viettää mukava lintupäivä. Seuraava Bongaa päivä pihalla järjestetään osana kevään suurta lintuharrastuspäivää 7.5. Osallistu yksin tai porukassa ja havainnoi juuri niin kauan kuin sinulle sopii päivän aikana – vaikka puutarhatöiden lomassa.

Kyseessä ei ole kilpailu, vaikka tapahtumalla on säännöt (tämän sivun lopussa). Viimevuotiseen tapaan havainnointialue ulottuu 100 metrin säteelle kotitalosta tai mökistä, mutta myös kauempaa näkyvät tai kuuluvat linnut saa laskea. Havainnointiaikaa on jatkettu koko vuorokauden mittaiseksi, mutta koko aikaa ei tietenkään tarvitse havainnoida. Mitä kaikkea mahtaakaan löytyä pihalta tai sen välittömästä läheisyydestä?

Säännöt

 • Tarkoitus ja henki
  Bongaa päivä pihalla -tapahtumassa lasketaan, kuinka monta lintulajia havaitaan ja tunnistetaan kotinurkilla. Tapahtuma on suunnattu kaikille linnuista kiinnostuneille, eikä se ole kilpailu. Tarkoituksena on viettää mukava kevätpäivä, nauttia lähiluonnosta ja havainnoida lintuja.
 • Tapahtuma-aika
  Bongaa päivä pihalla järjestetään lauantaina 7.5.2022 klo 0–24. Havainnointiin voi käyttää juuri sen verran aikaa, kun haluaa. Koko tapahtuma-aikaa ei tarvitse käyttää.
 • Osanottajat ja ilmoittautuminen
  Tapahtumaan voi osallistua yksin tai porukassa. Osanottajien määrää ei ole rajoitettu. Tapahtuma on maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.
 • Tapahtuma-alue
  Mukaan saa laskea lajit, jotka on nähty tai kuultu sadan metrin säteellä kotitalosta tai mökistä. Havaittujen lintujen ei tarvitse olla näin rajatulla alueella, vaan myös kauempana olevat ja lentävät linnut hyväksytään.
 • Lajimäärän laskeminen
  Tunnistettujen lajien lisäksi voidaan laskea laajemmat määritykset, joihin ei sisälly muita havaittuja lajeja (esimerkiksi hanhilaji, jos määritettyjä hanhia ei ole nähty). Vangittuja, kesytettyjä tai tarhattuja lintuja ei hyväksytä. Nauhureita, pillejä tai muita teknisiä houkuttimia ei saa käyttää. Riittää, että yksi osallistujista tunnistaa lajin.
 • Tulosten ilmoittaminen
  Tulokset ilmoitetaan verkkolomakkeella viimeistään maanantaina 9.5.
 • Tulosten julkistaminen
  Tapahtuman tuloksia julkaistaan päivittyvällä tulossivulla.
 • Palkinnot
  Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.