Kevätmuutto

Lintujen kevätmuutto on alkanut Suomessa, vaikka lumi on vielä suurimmassa osassa Suomea maassa. Toisaalta linnuilla on kiire, sillä hyvistä pesintäpaikoista on kova kysyntä. Siksi esimerkiksi laulujoutseniakin on jo nähty Laruksenkin alueella. Niiden on pakko olla siellä puolustamassa pesäpaikkaansa, vaikka järvi olisi vielä aivan jäässä. Taisteluista voi tulla keväällä koviakin, sillä joutsenet ovat voimakkaita ja suuria lintuja.

Vaikka ympäristössä ei vielä olisikaan niin sulaa, ei linnuista tarvitse olla huolissaan. Ne ovat tankanneet talvehtimisen aikana hyvin ja pärjäävät alkukevään pienemmälläkin ravintomäärällä.

Valon lisääntyminen on kuulunut jo talvehtineissakin linnuissa. Esimerkiksi mustarastaat, tiaiset ja viherpeipot laulavat jo kovasti. Yöllä puolestaan pöllöt huutelevat. Nyt on hyvä hetki käydä kuulostelemassa pöllöjä. Laruksen alueella ainakin huuhkaja, viirupöllö sekä helmipöllö ovat olleet äänessä. Kova lumen pinta ja nälkä puolestaan on tuonut lapinpöllöjä ihmisasutusten läheisyyteen.