Osallistu Pönttöbongaukseen 10.–11.6.

Onko sinulla linnunpönttöjä? Mitä lintuja niissä asuu?

BirdLife Suomi järjestää ensi viikonloppuna Pönttöbongaus-tapahtuman jo 11. kerran.

Kaikille luonnosta kiinnostuneille tarkoitetussa tapahtumassa tarkkaillaan pihapiirin linnunpöntöissä pesiviä lintuja ja ilmoitetaan havainnot BirdLife Suomelle. Tapahtumalla kerätään arvokasta tietoa pönttölinnuista ja niiden pesinnästä.

Osallistuakseen Pönttöbongaukseen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä Pönttöbongaus ole kilpailu, vaan kaikki havainnot ovat ilmoittamisen arvoisia.

Havainnot ilmoitetaan verkkolomakkeella osoitteessa www.ponttobongaus.fi. Lintulajin lisäksi voit halutessasi kertoa, missä vaiheessa pesintä on. Tärkeää on, että lintujen pesintää ei häiritä, joten ethän kurki pönttöihin tai avaa niitä.