Osallistu Pihabongaukseen 28.–29.1.2023

BirdLife Suomi järjestää ensi viikonloppuna jälleen maamme suurimman luontotapahtuman, Pihabongauksen, jo 18. kerran.

Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa, eikä Pihabongaus ole kilpailu. Tapahtuman tarkoituksena on kannustaa ihmisiä tarkkailemaan kotipihan lintuja ja lähiluontoa.

Havaittujen lintujen määrä ei ole olennaista. Tärkeintä on osallistuminen ja havaintojen ilmoittaminen. Tapahtumalla kerätään arvokasta tietoa maamme talvisesta linnustosta ja sen muutoksista, joten myös lintujen vähyys on arvokas tieto.

Tarkkaile tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla joko lauantaina 28.1. tai sunnuntaina 29.1. ja ilmoita havaintosi verkkolomakkeella osoitteessa www.pihabongaus.fi.

Osallistujien kesken arvotaan mukavia palkintoja.

Ota kuva Pihabongauksesta ja osallistu keräykseen

50-vuotisjuhlan kunniaksi BirdLife Suomi kutsuu kaikki osallistumaan kuvakeräykseen: ”Miltä näyttää lintuharrastus vuonna 2023?” Pihabongaus on Suomen suurin luontoharrastustapahtuma, joten BirdLife Suomi haluaa nähdä, miltä se näyttää eri puolilla maata!

Nyt ei etsitä kuvia linnuista, vaan osallistumisesta Pihabongaukseen. Tarkkailetko ulkona vai ikkunasta? Onko mukana koko perhe vai havainnoitko omassa rauhassa? Onko sinulla ruokintapaikka pihalla? Miten teet muistiinpanot? Ikuista pihabongaustunnelmasi ja lähetä kuva galleriaan.

Kuvia kerätään harrastuksen eri osa-alueista eri vuodenaikoina: voit siis lähettää lisää lintuharrastuskuvia vuoden mittaan. Kuvat tallennetaan tulevia historiankirjoittajia varten ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan vuoden lopuksi palkintoja.